DE SIERDOP bedekt de hete steen om onbedoeld contact te voorkomen.Verschillende modellen zijn in omloop.

DE AFSLUITDOP bedekt de katalytische steen. Dit voorkomt dat de geurverdampt als de lamp niet in gebruik is. Het wordt ook gebruikt om de hete steen te bedekken (om de lamp “uit” te zetten).

DE RETAINER is een kleine metalen clip die de steen, de kraag en de pit bij elkaar houdt. Deze clip nooit verwijderen!

DE STEEN is een speciaal poreuskeramisch materiaal bedekt met platina en andere zeldzame metalen. Dit is waar de lamp zijn werk doet.

DE KRAAG ondersteunt de steen en zorgt ervoor dat de kous op zijn plaats blijft.

DE LONT brengt geurolie van het lichaam naar de steen.

DE HALS is een metalen kroezing die aan het lamphuis is bevestigd en de lontondersteunt.

DE BODY is het grootste deel van de lamp die de geur bevat.

Hoe gebruik je een Ashleigh & Burwood geurlamp?

Stap 1

Plaats de geurlamp op een stabiele ondergrond (eventueel op een schotel of onderzetter om vlekken na het morsen te voorkomen). Verwijder de dop en de steen/lont. Vul de geurlamp tot 2/3 met olie, hierbij werkt de geurlamp het beste. Houd de lamp altijd rechtop wanneer deze is gevuld om morsen van olie te voorkomen.

Stap 2

Plaats de lont terug in het flesje. Plaats de lamp op een hittebestendig oppervlak voordat u de lamp gaat aansteken. Bij het eerste gebruik dient de lont 30 tot 45 minuten in te trekken met olie. Laat de vlam minstens 2-3 minuten branden. U kan een vlam van c.a. 5 tot 10cm verwachten wanneer u de lamp voor het eerst gebruikt.

Blaas de vlam na 2-3 minuten uit. Laat de vlam nooit branden zonder toezicht! Bedek nooit de open vlam met de dop of kroon! Hier mee kunt u de lamp beschadigen. De steen is nu heet en blijft warm zonder vlam en zal gloeien.

Stap 3

Plaats de kroon op de geurlamp. De geurlamp verspreidt nu de gekozen geur door de ruimte en zuivert hierbij de lucht. U kunt zien doordat het steentje is gaan gloeien. Laat de lamp tot maximaal 40 minuten uw huis geur geven alvorens de steen te doven. Na 40 minuten dooft u de lamp, dit zorgt er ook voor dat het lontsysteem langer mee zal gaan.

Stap 4

Om de geurlamp te doven haalt u het kroontje van de lamp, denk erom dit is nu erg heet geworden! Vervolgens plaatst u de dop over de steen, hierdoor krijgt de steen geen zuurstof meer en zal hij uit gaan.

Hoe onderhoud ik mijn geurlamp?

De buitenkant van de geurlamp kan eenvoudig worden gereinigd met een doek of glaslak. Zorg er altijd voor dat de dop op de lamp zit en dat de bovenkant is afgekoeld voordat u de lamp schoonmaakt. Trek de pit nooit uit de steen, houd altijd de kraag vast en verwijder de hele lont-eenheid uit één stuk. Zorg er altijd voor dat de steen volledig is afgekoeld voordat u de steen aanraakt.

Als u weet dat u de geurlamp langere tijd niet zult gebruiken, kunt u deze het beste leeg laten. Giet overtollige geurolie voorzichtig terug in de originele fles, met behulp van de trechter die bij uw lamp is geleverd. Als u een lamp gedurende langere tijd laat staan, kan de geur zich ophopen in de steen waardoor deze moeilijk te belichten is. Als u problemen ondervindt met het aansteken van de steen na langere perioden zonder gebruik, volgt u de onderstaande instructies over hoe maak ik de steen schoon.

Hoe maak ik mijn steentje/lont schoon?

1. Zorg ervoor wanneer u de lamp gaat reinigen u dit in een geventileerde ruimte doet zonder open vuur in de buurt.

2. Verwijder voorzichtig de hele lont / steenconstructie van de lamp en til deze bij de kraag op.

3. Plaats de hele lont in een kleine keramische kop, schaaltje of eierdopje.

4. Giet genoeg neutrale lampolie in de beker om de steen te bedekken.

5. Bedek de bovenkant van de beker met vershoudfolie voor de veiligheid en om verdamping van de lampolie te voorkomen.

6. Laat het ’s nachts op een koele plaats achter, buiten bereik van kinderen of huisdieren. U ziet mogelijk dat de vloeistof enigszins geel van kleur wordt, wat een teken is dat de vloeistof eventuele onzuiverheden uit de steen wegtrekt.

7. Verwijder het geheel uit de beker en gooi de resterende vloeistof weg (u dient deze ‘reinigingsvloeistof’ nooit in een lamp te gebruiken). Breng de lont terug naar de nu lege geurlamp en laat drogen.

8. De steen moet nu worden schoongemaakt en is klaar voor gebruik.

N.B. Voor een zeer slecht verstopte steen, volgt u nogmaals stappen 1-7, deze keer laat u de steen langer weken, bijvoorbeeld 48 uur.
De meeste wicks (lont) kunnen tot ongeveer 250x gebruikt worden waarna ze toe zijn aan vervanging. Als de steen per ongeluk beschadigd raakt, zal uw lamp niet efficiënt werken. Plaats een nieuwe lont voordat u uw geurlamp opnieuw gebruikt.

Veel gestelde vragen

Waarom daalt het niveau van de geur ondanks dat ik mijn lamp niet heb gebruikt?

Dit komt waarschijnlijk omdat de lont niet correct in de lamp is geplaatst. Als de halsband van de lont / steen niet goed in uw lamp is geplaatst, zal de geur langzaam verdampen. Dit kan ook gebeuren als de afsluitdop niet volledig naar beneden wordt gedrukt om de steen te bedekken. Verwijder de lont / steenconstructie en controleer of er geur in uw lamp zit, vul zo nodig bij. Vervang de lont / steenconstructie, zorg ervoor dat de kraag volledig in de nek is gestoken. Doe de afsluitdop er op en laat de lont 20-30 minuten intrekken voordat u het gebruikt.

Waar is Ashleigh & Burwood Lampgeur van gemaakt?

De basis van de lampgeur en de belangrijke brandstof die het katalytische proces in stand houdt, is een alcohol die isopropylalcohol wordt genoemd. Een veel voorkomende alcohol, het is dezelfde vorm van alcohol die vaak wordt gebruikt in bijvoorbeeld anti-bacteriële handwassers in ziekenhuizen. De andere ingrediënten zijn gedestilleerd water en de geurstof zelf.

Zijn Ashleigh & Burwood Lampgeuren natuurlijk?

Het hoofdassortiment van lampgeurstoffen gebruikt een mengsel van natuurlijke, natuuridentieke en plantenextracten als componenten. De Ashleigh & Burwood typische geurcompositie is vergelijkbaar in stijl met de meeste high-end designerparfums bijvoorbeeld, of veel van de bekende high-end designer-kaarsenmerken. Geen van deze geuren is op dieren getest.

Zijn Ashleigh & Burwood Lampgeuren te mengen?

Ja, u kunt alle Ashleigh & Burwood-lampgeuren mengen om uw geur op maat te creëren.

Ik vind de geur te sterk, wat kan ik doen?

Zorg er in de eerste plaats voor dat u de lamp gedurende langere tijd niet gebruikt, vooral in kleinere kamers en wanneer de deur (en) en raam (ken) gesloten zijn. Geurlampen zijn ongelooflijk effectief bij het parfumeren van de lucht (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een kamerspray waarbij de geurdruppeltjes na enkele minuten op de grond vallen) en u zult merken dat de geur enkele uren in de kamer blijft hangen nadat de lamp is gestopt . Als u denkt dat het de geur zelf is die te sterk is voor uw smaak, dan is het mogelijk om een van onze lampgeuren te verdunnen met de neutrale variant. U kunt elke gewenste verhouding mixen tot u het niveau vindt dat het beste bij u past.

Ik zie soms vage witte ‘rook’ uit mijn lamp komen als ik hem gebruik. Wat is dit?

Er zit een beetje water in de lampgeur. Af en toe, vooral als er tocht is, kunnen deze waterdamp en / of elementen van de geurstof zelf worden gezien vanuit de steen.

Mijn steen blijft lichtgrijs en licht niet op/ de steen is donkergrijs/zwart van kleur en gaat branden maar produceert een kleine vlam en werkt niet bij het uitblazen, wat nu?

De geur wordt niet in de steen afgeleverd. Controleer of uw lamp geur bevat, dit is vooral belangrijk bij ondoorzichtige lampen. Controleer ook of de pit volledig in de lamp is gestoken, zodat de onderkant van de pit in de geur zit. Nadat u dit heeft gecontroleerd, vult u de lamp eventueel bij en laat de lont opnieuw intrekken. Wanneer de 20-30 minuten voorbij zijn ontsteekt u de lont opnieuw. Als dit niet werkt is de steen waarschijnlijk verstopt geraakt door geur. Volg dan de instructies om de lont te reinigen.

Wat gebeurt er als mijn lamp een grote vlam produceert maar niet blijft werken wanneer deze vlam is gedoofd?

Het is zeer waarschijnlijk dat de vlam was gedoofd voordat de steen zijn werktemperatuur had bereikt. Plaats de afsluitdop op de lamp en laat deze gedurende 20-30 minuten inwerken. Steek de steen opnieuw aan en laat de vlam gedurende 2 – 3 minuten branden alvorens te doven. Houd er rekening mee dat na het ontsteken van de steen, het katalytische effect is geoptimaliseerd tussen 2 en 3 minuten. Als dit niet werkt, is uw steen waarschijnlijk verstopt geraakt. Volg de instructies hoe maak ik de steen schoon.