Ontdek de werking van de Ashleigh & Burwood geurlamp

Unieke geurlamp

De geurlampen hebben een geurtechniek die gebruik maakt van een unieke verbrandingstechniek om een heerlijke geur te combineren met luchtzuiverende eigenschappen. Geurlampen laten jouw huis niet alleen heerlijk ruiken, maar ze zuiveren ook actief de lucht en verwijderen veel voorkomende geuren in huis, zoals kookluchtjes en geurtjes van huisdieren.

De geurlamp werkt ideaal voor een gemiddelde kamer (20m2 vloeroppervlak). We raden aan om de lamp dan 25-30 minuten te gebruiken. Het is belangrijk om de lamp niet te lang te gebruiken, omdat de geur zeer krachtig vrijkomt en anders snel opraakt.

Geniet van onze Ashleigh & Burwood collectie die bestaat uit geuren passend bij elke geurwens. Ontdek ze in geurstokjes, roomsprays, geurkaarsen en de unieke geurlamp.

Hoe gebruik je een Ashleigh & Burwood geurlamp?

Stap 1

Plaats de geurlamp op een stabiele ondergrond (eventueel op een schotel of onderzetter om vlekken na het morsen te voorkomen). Verwijder de dop en de steen/lont. Vul de geurlamp tot 2/3 met olie, hierbij werkt de geurlamp het beste. Houd de lamp altijd rechtop wanneer deze is gevuld om morsen van olie te voorkomen.

Stap 2

Plaats de lont terug in het flesje. Plaats de lamp op een hittebestendig oppervlak voordat u de lamp gaat aansteken. Bij het eerste gebruik dient de lont 30 tot 45 minuten in te trekken met olie. Laat de vlam minstens 2-3 minuten branden. U kan een vlam van c.a. 5 tot 10cm verwachten wanneer u de lamp voor het eerst gebruikt.

Blaas de vlam na 2-3 minuten uit. Laat de vlam nooit branden zonder toezicht! Bedek nooit de open vlam met de dop of kroon! Hier mee kunt u de lamp beschadigen. De steen is nu heet en blijft warm zonder vlam en zal gloeien.

Stap 3

Plaats de kroon op de geurlamp. De geurlamp verspreidt nu de gekozen geur door de ruimte en zuivert hierbij de lucht. U kunt zien doordat het steentje is gaan gloeien. Laat de lamp tot maximaal 40 minuten uw huis geur geven alvorens de steen te doven. Na 40 minuten dooft u de lamp, dit zorgt er ook voor dat het lontsysteem langer mee zal gaan.

Stap 4

Om de geurlamp te doven haalt u het kroontje van de lamp, denk erom dit is nu erg heet geworden! Vervolgens plaatst u de dop over de steen, hierdoor krijgt de steen geen zuurstof meer en zal hij uit gaan.

Onderdelen geurlamp

DE SIERDOP bedekt de hete steen om onbedoeld contact te voorkomen.Verschillende modellen zijn in omloop.

DE AFSLUITDOP bedekt de katalytische steen. Dit voorkomt dat de geurverdampt als de lamp niet in gebruik is. Het wordt ook gebruikt om de hete steen te bedekken (om de lamp “uit” te zetten).

DE RETAINER is een kleine metalen clip die de steen, de kraag en de pit bij elkaar houdt. Deze clip nooit verwijderen!

DE STEEN is een speciaal poreuskeramisch materiaal bedekt met platina en andere zeldzame metalen. Dit is waar de lamp zijn werk doet.

DE KRAAG ondersteunt de steen en zorgt ervoor dat de kous op zijn plaats blijft.

DE LONT brengt geurolie van het lichaam naar de steen.

DE HALS is een metalen kroezing die aan het lamphuis is bevestigd en de lontondersteunt.

DE BODY is het grootste deel van de lamp die de geur bevat.

Hoe onderhoud ik mijn geurlamp?

De buitenkant van de geurlamp kan eenvoudig worden gereinigd met een doek of glaslak. Zorg er altijd voor dat de dop op de lamp zit en dat de bovenkant is afgekoeld voordat u de lamp schoonmaakt. Trek de pit nooit uit de steen, houd altijd de kraag vast en verwijder de hele lont-eenheid uit één stuk. Zorg er altijd voor dat de steen volledig is afgekoeld voordat u de steen aanraakt.

Als u weet dat u de geurlamp langere tijd niet zult gebruiken, kunt u deze het beste leeg laten. Giet overtollige geurolie voorzichtig terug in de originele fles, met behulp van de trechter die bij uw lamp is geleverd. Als u een lamp gedurende langere tijd laat staan, kan de geur zich ophopen in de steen waardoor deze moeilijk te belichten is. Als u problemen ondervindt met het aansteken van de steen na langere perioden zonder gebruik, volgt u de onderstaande instructies over hoe maak ik de steen schoon.

 

Hoe maak ik mijn steentje/lont schoon?

1. Zorg ervoor wanneer u de lamp gaat reinigen u dit in een geventileerde ruimte doet zonder open vuur in de buurt.
2. Verwijder voorzichtig de hele lont / steenconstructie van de lamp en til deze bij de kraag op.
3. Plaats de hele lont in een kleine keramische kop, schaaltje of eierdopje.
4. Giet genoeg neutrale lampolie in de beker om de steen te bedekken.
5. Bedek de bovenkant van de beker met vershoudfolie voor de veiligheid en om verdamping van de lampolie te voorkomen.
6. Laat het ’s nachts op een koele plaats achter, buiten bereik van kinderen of huisdieren. U ziet mogelijk dat de vloeistof enigszins geel van kleur wordt, wat een teken is dat de vloeistof eventuele onzuiverheden uit de steen wegtrekt.
7. Verwijder het geheel uit de beker en gooi de resterende vloeistof weg (u dient deze ‘reinigingsvloeistof’ nooit in een lamp te gebruiken). Breng de lont terug naar de nu lege geurlamp en laat drogen.
8. De steen moet nu worden schoongemaakt en is klaar voor gebruik.

N.B. Voor een zeer slecht verstopte steen, volgt u nogmaals stappen 1-7, deze keer laat u de steen langer weken, bijvoorbeeld 48 uur.
De meeste wicks (lont) kunnen tot ongeveer 250x gebruikt worden waarna ze toe zijn aan vervanging. Als de steen per ongeluk beschadigd raakt, zal uw lamp niet efficiënt werken. Plaats een nieuwe lont voordat u uw geurlamp opnieuw gebruikt.